Tennisspeler

Jeugd

Jeugd bij NOHN bestaat al heel lang. De club is al jarenlang behoorlijk actief in het werven van nieuwe jonge leden en het behouden van hun spelers. Met behulp van de jeugdcommissie en de ondersteuning van andere commissies hebben wij ons ledenaantal in meerdere jaren weten te verdubbelen. Kinderen kunnen bij ons op elk niveau participeren in de groepstrainingen, competitie en evenementen. Wij zijn gericht op plezier in de sport, teamgevoel, individuele kwaliteiten en gezelligheid in het clubhuis.

Jeugdtrainer

Sinds 2018 verzorgt Vincent Sleeking de lessen voor de jeugd en organiseert hij de World Tour, Groen en Geel competitie (competitie voor jeugdspelers). Hij bepaalt de groepsindelingen voor zowel wedstrijden spelen als trainen. Dit alles uiteraard in overleg met de jeugdcommissie. 

Competitie spelen en groepsindelingen trainingen

Kinderen worden ingedeeld in trainingen en competitieteams op basis van leeftijd en niveau. LTC NOHN is een officiële Tenniskidz-vereniging. De niveaus zijn opgedeeld in 4 kleuren.

Rood

Kennismaking met tennis! Ontwikkeling van de basisvaardigheden zoals coordinatie en bewegen. Veel leuke activiteiten en mini-wedstrijden met een klein racket en foam/sponsbal met hoge stuit.

Oranje

Verder ontwikkeling van de basisvaardigheden met de opbouw naar 3/4 veld! Langere wedstrijden op mini-veld waarbij de nadruk ligt op nieuwe slagen en technieken. Er zal gespeeld worden met een langzame bal met een lage compressie.

Groen

Groot veld! Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld. Langere wedstrijden en competitietennis waarbij atletisch vermogen ook centraal staat. Dit is de laatste fase van Tenniskidz.

Geel

Eerste stap naar volwassenentennis! Gele harde ballen en groot veld. Kinderen hebben door elk fase elk aspect van het tennisspel geleerd.

Activiteiten jeugd

De jeugdcommissie organiseert elk jaar verschillende activiteiten.

Open Dag

Niet-leden mogen tennis spelen op onze vereniging. Kennismaken met tennis!

Koningsdag

Wij staan elk jaar op de markt op Koningsdag in Hoogezand-Sappemeer zodat kinderen en volwassenen een balletje kunnen slaan om kennis te maken met de tennissport!

Openingstoernooi

Klein toernooitje voor echte NOHN-jeugdleden. Gezelligheid staat voorop!

Competitie

Zoals Rood, Oranje, Groen en Geel competitie. Jeugd begeleiden en ondersteunen in het spelen van wedstrijden. Voornamelijk in teamverband wordt er gespeeld!

Kamp

Elk jaar gaan de jeugdspelers een weekend op kamp! De jeugdcommissie zorgt voor veel activiteiten en dat kinderen zich kunnen vermaken!

Ouder-Kindtoernooi

Ouders en kinderen gaan in teams strijden tegen elkaar om kampioen te worden! Ook kunnen ze een prijs verdienen als ze volgens het thema mooi verkleed zijn.

Clubkampioensschappen jeugd

Kinderen strijden om de beste van de club te worden!

Sluitingstoernooi

Klein toernooitje als afsluiter van het buitenseizoen.

Overige activiteiten

Met de jeugdspelers worden verschillende kleinere activiteiten georganiseerd zoals; zwemmen, bowlen, bingo/disco-avond, teambuilding etc.

Lidmaatschap en lessenpakketten

Lijkt het je wat om een lesje mee te maken of zelfs lid te worden? Voor vragen kun je contact opnemen met de jeugdcommissie via jcnohn@gmail.com 

Vanaf 5 of 6 jaar kunnen kinderen lid worden. Contributie kost 48 euro. Een contributiejaar is gelijk aan het kalenderjaar. Het tennisseizoen loopt van 1 april tot 1 november. Je kan dan elke dag tennissen van 7:00 tot 23:00. Na 19:00 hebben leden boven 16 jaar voorrang.

Naast contributie kunnen  kinderen ook trainen. Er worden diverse pakketten aangeboden. 

Het Dekens Groep Sappemeer Open Jeugdtoernooi

Het Dekens Groep Sappemeer Open Jeugdtoernooi is het officiële KNLTB-toernooi bij LTC NOHN. Hier doen jeugdleden uit de regio aan mee, zodat het deelnemersveld groot en goed is. Het vindt vaak plaats in het najaar van het seizoen rond eind september begin oktober. Het leuke van dit alles is dat de spelers/speelsters beter worden en veel ervaringen opdoen. Ook wordt dit jeugdtoernooi georganiseerd door drie voormalig jeugdleden van LTC NOHN die nu net in het volwassenen cirque mee draaien.