Tennisspeler

« Terug naar alle nieuwsberichten

(Jeugd) World Tour 2015 begonnen bij LTC NOHN! 12-03-2015

(Jeugd) World Tour 2015 begonnen bij LTC NOHN!

De eerste speeldag voor het competitie team Rood is begonnen in Veendam met de talentjes: Noor Overeem, Demi Vegter, Monique Aardse, en Nika Yengibarian. Onder begeleiding van de jeugdtrainer en de ouders werd er vervoer geregeld naar de host-vereniging. Daar moesten de jonge spelers het opnemen tegen vier andere tennis clubs.

Aan het begin was het te zien dat onze spelers nerveus waren. Na de eerste ronde wisten ze veel zelfvertrouwen te kweken door de tegenstanders alle hoeken van de baan te laten zien met 13-1 (13 gewonnen, 1 verloren). In de volgende rondes wist NOHN de clubs te verslaan met uitslagen zoals 7-6, 8-3, en 10-2.

UITSLAG: T.C. Veendam en LTC NOHN moesten gaan uitmaken in de laatste ronde, wie de kampioen van de dag zou worden. Na een eerdere uitslag van 7-6, was NOHN in het voordeel. De spelers waren zeer gewaagd aan elkaar, zoals te zien in de uitslag: 6-6. Hierdoor werden Noor, Demi, Monique, en Nika bij hun eerste officiële toernooi/competitie kampioen van de World Tour op 8 maart 2015.

De eerste stap naar echte wedstrijden tennis is gezet en nog vele competitie dagen zullen volgen. LTC NOHN speelt thuis op 3 mei en 2 augustus om 9.00 uur.

Het Oranje team met Chris, Mirte, Maud, Martine, Anna, Nienke, en Sofie beginnen hun competitie later in het seizoen. Zij spelen niet alleen enkel, maar ook dubbel en ook op groter veld. Dit team speelt hun thuis wedstrijd op 2 augustus.

Alle jeugdspelers hebben zin in het nieuwe seizoen, net als ik!


Namens Erik Hardenberg, jeugdtrainer LTC Nohn.