Tennisspeler

« Terug naar alle nieuwsberichten

Groot G-tennis toernooi bij LTC NOHN 03-05-2018

Groot G-tennis toernooi bij LTC NOHN

Op zaterdag 30 juni vindt er weer een groot G-tennis toernooi plaats bij LTC NOHN. Mensen met een verstandelijke beperking spelen op deze dag wedstrijden tegen elkaar. Het toernooi vangt aan om 10.00 uur en eindigt om 15.30 uur. Er wordt gespeeld op de vier gravelbanen van ons tennispark. De tennissers komen in twee verschillende categorieën in actie: het enkelspel en dubbelspel. Er wordt gespeeld volgens de normen van de Special Olympics. Deelname aan het toernooi is gratis en inschrijven kan via Hilde Haringa: G-tennis@nohn.nl. Op de toernooidag wordt er ook voor een lunch gezorgd. Dieetgegevens mogen vooraf worden doorgegeven aan de toernooiorganisatie. 

G-tennis is sinds een aantal jaren een belangrijk onderdeel geworden van LTC NOHN. Ex-voorzitter van LTC NOHN, André Romp, heeft zich lange tijd verbaasd over het feit dat er in de Provincie Groningen niet aan G-tennis gedaan werd. Zijn ervaringen bij de Special Olympics brachten hem in contact met medewerkers van de Stichting De Brug en samen brachten zij het balletje aan het rollen. Inmiddels zijn er elke week tennislessen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. 

Samen met de KNLTB is LTC NOHN bezig om meer verenigingen te interesseren voor het G-tennis. G-tennis is een speerpunt in het beleid van de KNLTB. Verenigingen die geïnteresseerd zijn om ook aan deze activiteit deel te nemen, kunnen contact opnemen met André Romp van LTC NOHN, via 
06-51665052.