Tennisspeler

« Terug naar alle nieuwsberichten

Verslag Special Olympics 19-06-2014

Verslag Special Olympics

In het weekend 13 t/m 15 juni hebben Bernard, Frank en Arjan en Jarno en Joyce van LTC Nohn meegedaan aan de Special Olympics. Op vrijdagavond was de grote opening. Met het ontsteken van de Special Olympics vlam zijn de Nationale Spelen echt begonnen. Tweeduizend deelnemers hebben zaterdag en zondag meegedaan in twintig sporten, zowel in Heerenveen als in Sneek. Tijdens de openingsceremonie konden alle 2000 deelnemers konden genieten van een wervende show met Ellen ten Damme, Danny de Munk, Lange Frans, Syb van de Ploeg en Charly Luske. Johan Willem Friso kapel speelde als ook showband Advendo. Al met al een topavond.

Op de eerste wedstrijddag hebben de sporters goed hun best gedaan. Frank speelde samen met zijn vader die als buddy fungeerde. Ze hebben drie partijtjes gespeeld en mooie punten kunnen maken. Jarno en Joyce speelden samen. Ze hebben de drie partijtjes verloren maar hadden veel plezier en waren blij om elk punt die ze scoorden. Jammer genoeg ging het winnende punt vaak naar de tegenpartij. Bernard speelt nog maar drie maanden en heeft zich goed verweerd in zijn partijen. Hij moest spelen tegen spelers die al geruime tijd spelen. Dertig jaar speelt de winnaar van het enkelspel. Bernard kreeg zelf een compliment over zijn spel.

Op de tweede wedstrijddag ging het beter. Joyce en Jarno hebben een partij gelijk gespeeld en 2 verloren. Ze stonden zelf enige tijd voor. Jammer genoeg duurde de wedstrijd 5 minuten te lang. Frank en Arjan hebben de tweede partij gewonnen en 2 partijtjes verloren. Bernard heeft op de zondag met wisselende partners in het dubbelspel meegedaan. De tegenstanders waren helaas te sterk.

Aan het einde van de tweede wedstrijddag werden de prijzen uitgedeeld. Onze spelers zijn in hun eigen categorie derde geworden. Een hele prestatie. Bernard heeft zelf twee derde prijzen ontvangen één voor het enkelspel en één voor het dubbelspel.

We hebben een geslaagd weekend gehad. Over twee jaar kan iedereen opnieuw meedoen, dan worden de spelen in Nijmegen georganiseerd. Volgend jaar kunnen we eerst naar de regionale spelen.