Tennisspeler

« Terug naar alle nieuwsberichten

Walking tennis 21-03-2018

Walking tennis

Zaterdag 31 maart wordt tijdens de Open Dag van LTC NOHN van 11.00 uur tot 12.00 uur een demonstratie gegeven van WALKING TENNIS. Mensen die belangstelling hebben zijn van harte welkom op het tennispark in Sappemeer. U wordt hartelijk ontvangen met koffie of thee en indien u over het juiste schoeisel beschikt, kunt u zelfs een partijtje mee gaan spelen.

De doelstelling van Walking Tennis is om ouderen in beweging te krijgen of te houden. Tennis is een sport die mensen tot op hoge leeftijd uitstekend kunnen blijven beoefenen, maar door diverse oorzaken kan de lol van het spelletje er van afgaan. Hiervoor zijn een aantal redenen te noemen.

In de eerste plaats het eigen lichaam dat soms enkele mankementen kan krijgen. Denk aan slijtage van gewrichten en aan vermindering van het reactievermogen. Vaak zijn dat de oorzaken die tennissers aangeven dat de lol van het tennissen verdwijnt. Het spelen van rally’s is door de snelheid van het spel vaak niet meer mogelijk en dat was nu juist het doel waarvoor je naar de tennisbaan ging. De beheersing van de techniek, het zelf kunnen bepalen waar jij als speler de bal wilt plaatsen en het de tegenstander moeilijk maken. Niet het winnen van de wedstrijd is belangrijk.

Dus moest er gedacht worden aan een andere vorm van tennis. Een vorm die het wel mogelijk maakt om op hogere leeftijd nog steeds lekker te kunnen bewegen op de diverse ondergronden van een tennisbaan. Een vorm die nog steeds alle leuke elementen in zich heeft die het tennissen zo aantrekkelijk maakt. Waardoor je als oudere nog kunt blijven bewegen en genieten van die mooie sport die tennis is.

Dus ook een reden om lid te blijven van die gezellige club waar je vele jaren met plezier hebt gesport en waar ook de sociale contacten zo goed waren. Dit alles wil je graag nog langer koesteren en daarom heeft LTC NOHN in Sappemeer WALKING TENNIS in het leven geroepen.

Eigenlijk is het nog het gewone spelletje, maar met enige aangepaste spelregels. Ook wordt er met een andere soort bal gespeeld. Door die aangepaste spelregels en de andere balsoort is het spel wat trager geworden, maar wordt er nog steeds intensief bewogen. De naam WALKING TENNIS is gekozen om mee te liften op de hype van Walking Voetbal.

Vooral voor mensen die in het verleden al sportief hebben geleefd, maar nog nooit hebben getennist ligt hier de mogelijkheid om kennis te maken met tennis

Wilt u meer weten over Walking Tennis, neem dan contact op met André Romp via 06-51665052 of via romp@netwizard.nl.